Servings
3Ingredienser
Laks- og aspargespai
Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
300 g røykelaks
250 g jarlsbergost eller annen revet ost
5 egg
3 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 dl dill
noen grønne asparges
Fremgangsmеte
Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann til smidig deig. Trykk deigen ut i en stor paiform eller sett deigen kaldt i 1/2 time og kjevle den ut til en leiv som legges i formen. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til den er litt gyllen.
Skjær laks i strimler og legg dem på bunnen. Gjem noen skiver til pynt. Dryss over revet ost, dill og krydder. Hell over sammenpisket egg og melk. Forvell aspargesene et par minutter. Legg lakseskiver og asparges i stjernemønster på toppen. Sett paien i stekeovnen ved 180 °C og stek videre i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
No Comments