Laksepannekaker

Laksepannekaker

Servings

4

Ingredienser
2 1/2 dl hvetemel
2 dl vann
4 egg
2 dl melk
ca. 50 g smeltet smør

FYLL:
1/2 løk
1 1/2 ss smør
2 ss hvetemel
31/2 dl matfløte
2 hardkokte egg
250 g røkelaks
2 ss gressløk
1 ss kapers

GRATINERING:
2 ss snøfriskost
3 ss revet jarlsbergost
hakket gressløk

Fremgangsmеte
I ovn: Ca. 10 minutter ved 225 gr. varme. Midt i ovnen.

Visp sammen mel og vann til en jevn røre. Tilsett melk, egg og smør. Rør godt sammen. Smelt litt smør i
en liten panne og ha et tynt lag røre i. Stek tynne kaker vakkert gylne påbegge sider.
Skrell og hakk løk. Fres hakket løk mykt og blankt i litt matfett. Dryss over mel og rør sammen. Spe med fløte
og la stuingen koke under omrøring 6-8 minutter til melsmaken er helt borte. Skrell kokte egg og grovhakk
dem. Skjær røkelaks i strimler. Hakk kapers grovt og gressløk fint. Rør det inn i stuingen og smak godt til.
Legg pannekakene utover benken og fordel fyllet på.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply