Lakserullade

Lakserullade

Servings

6

Ingredienser
Ca. 600 gram laksefilet uten skinn og bein
200 gram røkelaks
300 gram hvit fiskefarse av 300 gram hyse eller kolje
1 ts salt
1/3 ts hvit pepper
1 egg
2-3 dl kremfløte
6-8 blader frisk spinat

Fremgangsmеte
Serveres kald eller varm, som forrett eller innslag på koldtbord. Serveres den varm passer det fint med en hvitvinssaus til. Som kald går det fint med en grønn salat og en kald saus, eks. safranmajones.

1. Skjær den hvite fisken i biter og kjør i kjøkkenmaskin med salt og pepper til en fast masse
2. Rør inn egget og spe med fløten til en passe deig slik at den kan formes.
3. Del laksefileten på langs, slik at du får dobbelt så stor flate.
4. Skjær fra der det begynner å bli tykt og innover mot ryggen til du er nesten igjennom. Stykkene skal henge sammen.
5. Bank lett slik at den blir noenlunde flat og jevnt tykk.
6. Dekk med spinatblader og smør fiskefarsen over.
7. Legg på strimler av røkelaks og rull sammen som en pølse.
8. Pakk inn i matpapir og knyt sammen i endene.
9. Legg pølsen i kokende vann og la trekke ca. 15 minutter
10. La hvile noen minutter før den skjæres i 2 cm tykke skiver.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite