Laksesuppe

Laksesuppe

Servings

4

Ingredienser
4 rå poteter i tynne skiver
2 grovhakkede løk
12 dl fiskebuljong
3 dl strimler av like deler gulrot, sellerirot og purre
1 ss smør eller olje
1 dl kremfløte
250 g laks i små terninger
salt og pepper
nymalt allehånde
1-2 ss presset sitron
2 ss smør
finhakket dill
sitronbåter

Fremgangsmеte
Begynn med å lage istand alle grønnsakene. Kok først potetskiver og grovhakket løk i buljongen i en stor kjele. Kok til potetene er halvmøre (4-5 min). Fres i mellomtiden grønnsaksstrimlene i litt smør, margarin eller olje. Ha strimlene i suppen når potetene er nesten møre. Hell også fløten og la suppen koke i 5 minutter. Ha deretter i lakseterningene og la det trekke 1-2 minutter til. Smak til suppen forsiktig med salt, pepper og bittelitt nymalt allehånde, samt presset sitron. Server suppen med rikelig finhakket dill på toppen og sitronbåter og kvern med pepper.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply