Lam i Karri

Lam i Karri

Servings

4

Ingredienser
800 g benfritt lammekjøtt
1 1/2 liter vann
1 1/2 ts salt
1 purre
1 gulrot
1 laurbærblad
6 hvite pepperkorn

Saus:
1 paprika
2 stilker med stangselleri
3 fedd hvitløk
2 ss karripulver
1 ts paprikapulver
1 ts ingefær
1/4 ts kajennepepper
1 ts malt nellik
1 ss hvetemel
3 ss sitronsaft
1 dl yoghurt naturell
olje

Fremgangsmеte
Skjær kjøttet i ca 2 cm store terninger. Skrell gulroten, del purren på langs og skyll den godt.
Kok opp vann og salt. Ha i kjøttet sammen med gulrot og purre skåret i biter, laurbærblad og pepper. La det trekke ca 1 time. Sil kraften og mål opp 7 dl.
Skjær grønnsakene i biter og finhakk hvitløken. Fres dette i olje noen minutter. Tilsett krydder og hvetemel. Tilsett sitronsaft og yoghurt. Hell over kraften og la det trekke under lokk 5-10 minutter. Bland i kjøttet tilslutt. Lam i karri serveres med ris og varmt nan- eller pitabrød.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply