Lammefrikassé

Lammefrikassé

Servings

4

Ingredienser
1 kg lammekjøtt m/ben i serveringsstykker
6 dl vann
1 1/2 ts salt
3 gulrøtter
1 persillerot
1 blomkål
1 purre

Saus
6 dl kraft
4 ss hvetemel
salt
pepper
sitron
persille

Fremgangsmеte
Kok opp vann og legg i kjøttstykkene. Kok opp på nytt og skum godt av. Tilsett salt og la kjøttet trekke ved 80 C i ca. 45 min.

Rens og del grønnsakene i skiver/biter og kok dem med kjøttet de siste 10 minuttene. Eventuelt kan grønnsakene kokes i litt kjøttkraft i en kjele for seg.

Sausen kan lages i samme gryte eller i en kjele for seg med 6 dl av kraften. Rør hvetemel ut i litt kaldt vann og tilsett den kokende kraften og rør forsiktig om. Smak til med salt, pepper, sitron og persille.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite