Lammefrikasse med snøfriskost

Lammefrikasse med snøfriskost

Servings

4

Ingredienser
4 porsjoner

1-1 1/2 kg lammebog
1 ts salt
1 1/2 liter kaldt vann
2 laubærblader
6 hele pepperkorn
1 stilk selleri
1 kvast kruspersille
1 liten purre
1-2 ss hvetemel
1 beger 125 g Snøfrisk Dill eller Naturell
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

400 g gulrøtter, skåret i staver
100 g sellerirot, skåret i tynne staver
2 dl purre, skåret i biter
1 lite blomkålhode, delt i små buketter

Fremgangsmеte
Skyll kjøttet godt og tørk det med kjøkkenpapir. Skjær det i små biter og legg det i gryten. Hell på vann. Tilsett
selleristilk, hel pepper, kruspersille og purre. Kok opp og la kjøttet trekke på svak varme ca. 1 time. Skum kraften av
og til under kokingen.Ta opp kjøttet og sil kraften.
Rør melet ut i litt kaldt vann og spe litt etter litt med den silte kraften. Tilsett oppskjærte grønnsaker og la blandingen småkoke ca. 5 minutter. Tilsett osten og la den smelte i den varme blandingen. Tilsett kjøttet og server frikasséen med nykokte poteter til.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply