Lammekebab

Lammekebab

Servings

4

Ingredienser
ca. 600 g benfritt lammekjøtt fra bog, stek el.l.

Marinade:
2 småløk
1/2 fedd hvitløk
1 liten mango
4 ss brunt sukker
1/2 ts salt
2 ts karri
2 ts hvitvinseddik

1 papaya
4 ringer ananas

Fremgangsmеte
Finhakk løk og hvitløk og surr det blankt i smør. Mos mangokjøttet og bland det med løk, sukker, salt, krydder og hvitvin. Kok opp, sil og avkjøl.

Del lammekjøttet opp i terninger og legg over i marinaden. La kjøttet trekke i marinaden i 6-8 timer, eller gjerne natten over.

La marinaden renne godt av før du trer kjøttet på spiddene. Ellers kan marinaden dryppe ned i grillen og ilden vil flamme opp.

Tre kjøtt, papaya og ananas vekselvis på spiddene, begynn og avslutt med kjøtt. La spiddene grille i ca. 12-15 minutter, vend på spiddet, slik at det blir jevnt brunt rundt det hele.

Marinaden kan varmes og serveres som en sjysaus ved siden av.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite