Servings
4Ingredienser
ca. 600 g benfritt lammekjøtt fra bog, stek el.l.
Marinade:
2 småløk
1/2 fedd hvitløk
1 liten mango
4 ss brunt sukker
1/2 ts salt
2 ts karri
2 ts hvitvinseddik
1 papaya
4 ringer ananas
Fremgangsmеte
Finhakk løk og hvitløk og surr det blankt i smør. Mos mangokjøttet og bland det med løk, sukker, salt, krydder og hvitvin. Kok opp, sil og avkjøl.
Del lammekjøttet opp i terninger og legg over i marinaden. La kjøttet trekke i marinaden i 6-8 timer, eller gjerne natten over.
La marinaden renne godt av før du trer kjøttet på spiddene. Ellers kan marinaden dryppe ned i grillen og ilden vil flamme opp.
Tre kjøtt, papaya og ananas vekselvis på spiddene, begynn og avslutt med kjøtt. La spiddene grille i ca. 12-15 minutter, vend på spiddet, slik at det blir jevnt brunt rundt det hele.
Marinaden kan varmes og serveres som en sjysaus ved siden av.