Lammestek

Lammestek

Servings

6

Ingredienser
6-8 porsjoner

1 lammelår uten isben – ca. 2,5 – 3,5 kg
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts knust rosmarin
evt. 2-3 båter hvitløk
1 løk i båter
2-3 gulrøtter
3/4 liter vann

Saus:
ca. 1 liter stekesjy, kraft eller buljong
5 ss hvetemel, utrørt i litt kaldt vann
0,5 dl rødvin eller solbœrsaft
1 ts soyasaus
salt og pepper etter smak

Fremgangsmеte
1. Gni lammelåret godt inn med krydder. Vil du ha hvitløk i, lager du små snitt i steken med spiss kniv og stikker inn hvitløkbåtene som du først har renset og delt på langs.

2. Rens løk og gulrøtter, del løken i båter og gulrøttene i litt tykke skiver og vann i en langpanne eller ildfast form. Legg steken over og stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen.

3. Stek på 125oC i 2-3 timer. 70oC på steketermometeret gir rosa stek, 76oC er gjennomstekt.

4. La steken hvile minst et kvarter før oppskjœring. Imens lager du sausen.

Gi sjyen et oppkok og tilsett jevningen mens du rører godt. Smak til med vin, soya, salt og pepper. Serveres med stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite