Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

Servings

4

Ingredienser
1 stk flatbiff av lam (eller en annet stykningsdel fra låret)
12 båter hvitløk
3 kvister frisk rosmarin
3 ss olivenolje
12 vårløk
900 g poteter
700 g kålrot
700 g gulrot
3 dl rødvin
3 ss honning
2 ss soyasaus
2 ss hvetemel
5 dl lammekraft/buljong
smak til med salt og pepper
rosmarin til garnityr

Fremgangsmеte
1. Varm ovnen til 200°C. Rens hvitløken, og del hver båt i to på langs. Lag små fine snitt i kjøttet, og stikk halvparten av hvitløken i kjøttet.

2. Rens vårløken og skjær den i 2-3 cm store biter. Varm oljen godt i en jerngryte, tilsett vårløken og fres den gyllen.

3. Rens rotgrønnsakene og potetene, skjær alt i grove terninger og tilsett sammen med resten av hvitløken. Fres alt lett i oljen. Tilsett halvparten av rødvinen og legg i kjøttet. Legg på lokk og sett gryten i allerede oppvarmet ovn. La retten stå i ovnen i ca 45 minutter. Med jevne mellomrom kan du med fordel lette på lokket, øse og helle sjy over kjøttet for å holde det saftig.

4. Bland så honning og soyasaus, og ha dette over kjøttet. Sett gryten tilbake i ovnen, nå uten lokk i ca 45 minutter til. Hell fremdeles sjy over kjøttet med jevne mellomrom.

5. Ta en liten smak av kjøttet for å kontrollere at det har kokt lenge nok. Ta så kjøttet ut av gryta ca 10-15 minutter før servering.

6. Sett gryta på en kokeplate, rør inn melet og la det hele få et oppkok, tilsett resten av vinen og kraften/buljongen. La det hele få et oppkok, smak til med salt og pepper.

7. Skjær kjøttet i fine skiver, og anrett på serveringsfat med grønnsakene i bunnen og litt saus over. Server resten av sausen i en skål ved siden av.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply