Lammestek med sesongens grønnsaker

Lammestek med sesongens grønnsaker

Servings

4

Ingredienser
1 lammelår uten isseben
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts knust rosmarin
(evt. 2-3 båter hvitløk)
1 løk i båter
3 gulrøtter i store biter
3/4 liter vann

Saus:
1 liter stekesjy
5 ss hvetemel, utrørt i litt kaldt vann
1 ss solbærsaft
1 ts soyasaus
salt og pepper etter smak

Fremgangsmеte
Gni lammelåret godt inn med krydder. Vil du ha hvitløk i, lager du små snitt i steken med spiss kniv og stikker inn hvitløkbåtene som du først deler på langs. Ha løk, gulrøtter og vann i en langpanne eller ildfast form. Legg steken over og stikk inn steketermometeret i den mest kjøttfulle delen.

Stek ved 125 grader C i 2-3 timer. 70 grader C på steketermometeret gir rosa stek, 76 grader C er gjennomstekt.
La steken hvile minst et kvarter før oppskjæring. Imens lager du sausen. Gi sjyen et oppkok og tilsett jevningen mens du rører godt.
Smak til med solbærsaft, soya, salt og pepper. Serveres med stekte potetbåter (100 g pr porsjon), sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille. Grønnsakene freses lett i en teflonpanne med minimalt med olje.

1 porsjon = 125 g rent kjøtt.
Kcal pr. porsjon: 395

Kilde: Grete Roede

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite