Lammestek på potetseng

Lammestek på potetseng

Servings

7

Ingredienser
ca. 2 1/2 kg lammelår
1 ts pepper
tørket rosmarin

2 kg poteter
2 fedd hvitløk
8-10 sjampinjonger
1 bunt persille
2 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket merian
1 ts tørket rosmarin
3 dl buljong

Fremgangsmеte
Gni inn steken med pepper og rosmarin. Stikk inn et steketermometer, slik at spissen blir stående omtrent midt i steken.

Skrell løk og poteter og skjær dem i skiver. Sjampinjong renses og skjæres i båter. Finhakk persille og hvitløk. Legg poteter, løk og sjampinjong i en langpanne eller ildfast form – dryss over persille, hvitløk, salt og krydder. Legg steken oppå og hell over buljongen.

Sett formen i forvarmet ovn ved 125° C. Stek til termometeret viser 70° C for rosa stek eller 76° C for grå stek – ca. 3 timer. La steken hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp.

Kjøtt og poteter kan serveres hver for seg. Eller du kan legge det oppskårede kjøttet tilbake på potetsengen.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite