Lammestek på potetseng

Lammestek på potetseng

Servings

7

Ingredienser
ca. 2 1/2 kg lammelår
1 ts pepper
tørket rosmarin

2 kg poteter
2 fedd hvitløk
8-10 sjampinjonger
1 bunt persille
2 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket merian
1 ts tørket rosmarin
3 dl buljong

Fremgangsmеte
Gni inn steken med pepper og rosmarin. Stikk inn et steketermometer, slik at spissen blir stående omtrent midt i steken.

Skrell løk og poteter og skjær dem i skiver. Sjampinjong renses og skjæres i båter. Finhakk persille og hvitløk. Legg poteter, løk og sjampinjong i en langpanne eller ildfast form – dryss over persille, hvitløk, salt og krydder. Legg steken oppå og hell over buljongen.

Sett formen i forvarmet ovn ved 125° C. Stek til termometeret viser 70° C for rosa stek eller 76° C for grå stek – ca. 3 timer. La steken hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp.

Kjøtt og poteter kan serveres hver for seg. Eller du kan legge det oppskårede kjøttet tilbake på potetsengen.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply