Servings
8Ingredienser
2 stk. kylling eller andelår
400 g rent svinekjøtt
200 g spekk
1 1/2 ts seltin
1/2 ts nymalt hvit pepper
1/4 ts reven muskat
5 stk. enebær, knuts
1 stk. laubærblad
1/2 ts merian
1/2 ts timian
1/2 ts salvie
2 cl cognac
2 hele egg
250 g bacon
300 g spekk i tynne skiver
3 lauberblad
8 stk. enebær
Fremgangsmеte
10-15 personer
Tar ca. 1t 30 minutter
1. Terrinen:
Lårene benes ut og skjæres rene for skinn og sener. Lårkjøttet, svinekjøtt og spekk skjæres i små terninger (Ca 1 cm).
2. Terningene has i en bolle og blandes med krydder og cognac. Dekkes til med kjøkkenfilm og avkjøles i ca. 12 timer.
3. Terningene kjøres i hurtighakkeren til det blir
en fin masse. Tilsett egg og avkjøl ca. 1/2 time i kjøleskapet.
4. Bacon og rester av spekket skjæres i små terninger og
røres i. Ta en smaksprøve. Ønskes mer smak, så tilsett
mer av de angitte krydder.
5. kle postei- eller kakeformen med tynne spekkskiver eller bacon. Fyll i farsen. Strykes glatt på toppen og legg på 3 laubærblad og 8 enebær. Dekkes til med aluminiumsfolie.
6. Stekes i vannbad i stekeovnen på 160 grader i 60 til 70 minutter.