lettlaget festkalkun

lettlaget festkalkun

Servings

8

Cook

3 hr

Ingredienser
ca4,5 kg kalkun
sitron
pepper(ikke salt før du steker fordi det trekker ut “kjøttsaften”)
3store fortrinnsvis røde epler
1 pose med svisker
4ss smør/margarin
Serveres med mandelpoteter og grønsaker(gjerne aspargesbønner, rosenkål ,sukkererter)
rognebærgele
fløte
brunost

Fremgangsmеte
klikk smøret i en langpanne skær opp eplene i båter (med skallet på)Ta vare på innvollene .
smør inn kalkunen med sitron og pepper
fyll den med eple og svisker strø litt sviskerog epler rundt i pannen også.
sett den inn i ovnen på 200 grader legg brystet ned dvs den siden der steketermometeret er.
etter 1 time snur man kalkunen og setter ned temperaturen til 150 grader og stekker den i ca 1 time til(bruk gjerne varm luft)OBS husk å ha i vann i langpanna sånn at du kan lage saus av skjyen
når kalkunen er ferdig sil av skjyen
legg tilbake eplene og sviskene tømm på ca 1 liter vann og legg oppi innvollene sett opp varmen og la det steke i ca 15 minutter
sil så dette oppi resten av skjyen
ha i rognebærgele ca 1 ss og en god skvett fløte og et par skiver brunost og litt salt.
jevn med melblanding(lik del vann og mel)

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply