Servings
8Ingredienser
1 stk fersk kalkun
Saltlake pr. liter vann:
100 g nitritsalt (gir rosa farge – kjøpes på apotek)
50 g sukker
Fremgangsmеte
Kalkun egner seg svært godt å lettsalte og røke. Dette er en jobb som krever litt utstyr, bl.a. røkeskap. Det er derfor best å få gjort jobben hos din lokale pølsemaker. Husk å avtale med pølsemakeren i god tid før selskapet!
Dette er en mild saltlake som bør sprøytes inn i kjøttet. La kalkunen ligge natten over før den røkes. Kalkunen bør være tørr. Røk kalkunen i ½ – ¾ time. Røk gjerne flere kalkuner samtidig. De kan gjerne fryses hvis du røker mer enn du trenger. De kan være enten stekte eller rå, hele eller i stykker.
Tilberedning:
Pakk kalkunen inn i aluminiumsfolie. Sett kalkunen i stekeovnen og stek den ved 160 °C i ½ time pr. kilo. Da er den ferdig. Avkjøl. Skjær opp kalkunen på samme måte som helstekt kalkun.
Lettsaltet og røkt kalkun kan gjerne serveres i følge med Waldorfsalat eller Valenciasalat, potetsalat og godt bakverk på et koldtbord.
No Comments