Lussekatter

Lussekatter

Servings

8

Cook

2 hr

Ingredienser
200 g margarin
5 dl helmelk
1 g safran/gurkemeie
1 sukkerbit
50 g gjær
1 ts salt
1 1/2 dl sukker
3 ss lunkent vann
2 mellomstore egg
1 kg hvetemel
1 1/2 dl rosiner
1 egg til pensling

Fremgangsmеte
Smelt margarinen, hell i melken og la det bli lunkent. Knus safranen og sukkerbiten i en morter og ha det i deigvæsken.

Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett salt og sukker, hell på lunkent vann. Rør om. Hell den lunkne safranmelken over den oppløste gjæren, knekk egget oppi og bland det hele godt. Hold av ca 1 dl av melet til utbakingen.

Bland rosinene oppi resten av melet og rør den inn i deigen. Elte deigen kraftig med en tresleiv. Dekk til bollen og la deigen heve 1 – 1 1/2 time.

Varm ovnen til 250 °C. Dekk to stekebrett med bakepapir eller smør dem godt. Ta noen tak i den hevede deigen med tresleiven. Hell den deretter ut på bakebordet og kna den lett. Del deigen i to deler. Skjær deretter hver bit i fire. Del hver fjerdedel igjen i fire. Trill ut hver av bitene, forslagsvis til en S-form.

Legg lussekattene ganske tett på stekebrettene. Pynt med rosiner som trykkes godt fast.
La de utbakte lussekattene heve i ca 10 min. Stekes i ca 15 min.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply