Mandelgodbiter

Mandelgodbiter

Servings

8

Ingredienser
3 dl hakkede mandler eller valnøtter
300 g smør
2 1/4 dl sukker
3/4 dl brunt sukker
3/4 dl vann
1ss lys sirup
2 ts pulverkaffe
1 knivsodd salt
150 g finhakket kokesjokolade
150 g finhakket hvit sjokolade

Du trenger også et mat-termometer.

Fremgangsmеte
Legg mandlene eller valnøttene i en liten langpanne, og rist dem midt i ovnen ved 225 grader i 4-5 min til de har blitt sprø.

Smelt smør i en kjele, og rør inn brunt og hvit sukker, vann, sirup, kaffe og salt.

Varm blandingen forsiktig videre til sukkeret løser seg. Øk varmen litt, og la blandingen koke til termometeret viser 145 grader. Rør hele tiden. Ta kjelen av platen, og rør inn 3/4 av de hakkede mandlene/valnøttene. Kle bunn og kanter av en langpanne eller et fat med kanter, med bakepapir.

Smør bakepapiret eller sprøyt det med formfett. Hell blandingen på bakepapiret, og smør den i et jevnt lag. Dryss over den brune og hvite hakkede sjokoladen straks.

Vent i ett minutt og klapp til sjokoladedrysset med baksiden av en skje.

Sjokoladen er nå myk og i ferd med å smelte. Lag striper i sjokoladen med en gaffel. Dryss over resten av mandlene. Sett formen kjølig minst en time. Skjær eller brekk platen i passe biter.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite