Mandelstekt seifilet med hvitløk og Snøfrisk

Mandelstekt seifilet med hvitløk og Snøfrisk

Servings

4

Ingredienser
600 g seifilet
2 egg
Hvetemel, salt og pepper
100 g mandelflak
Timian
3 båter hvitløk (kan utelates)
1 beger (125 g) Snøfrisk Dill
Meierismør til steking
300 g sjampinjong
1 purre
3 gulrøtter
2 dl matfløte eller kremfløte
300 g usaltet smør
Salt

Fremgangsmеte
Knus 2 fedd hvitløk og rør det inn i Snøfriskosten. Ta to like store seifileter (ca.300 g) og ha på salt og pepper. Smør osteblandingen på den ene fileten og legg den andre oppå. Skjær den doble fileten i fire porsjonsstykker. Vend stykkene i mel tilsatt salt og pepper, deretter i sammenpisket egg og til slutt i mandelflak. Stekes i rikelig smeltet smør ved svak varme, for deretter å stekes ferdig i stekeovnen ved 200 ° C i ca. 10 minutter. Grønnsakene kuttes i jevnt store biter, purre og gulrot forvelles et par minutter. Alle grønnsakene freses i smør tilsatt en knust hvitløksbåt. Krydre med timian.
Kok inn fløten til halv mengde. Visp deretter inn temperert, usaltet smør litt etter litt. Pass på at sausen ikke koker etter at smøret er tilsatt. Smak til med salt.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply