Servings
6Ingredienser
1 dl vann
1 dl sukker
500 g moden mango (ca 3 stk)
saft og skall av en 1/2 lime
1 eggehvite
Fremgangsmеte
Lag sukkerlake av vann og sukker, dvs. ha sukker og vann i en kjele
og rør til sukkeret har løst seg opp på middels varme. Ha i limesaft og -skall og kok opp.
Avkjøl laken. Skrell mango og del i biter. Ha fruktkjøttet i en foodprocessor og kjør til pure.
Bland i sukkerlaken. Sett foodprocessorbollen i fryseren og la stå til blandingen er blitt “sørpete”.
Kjør blandingen igjen, og gjør dette noen ganger under innfrysing til sorbeten er fin og lett som snø.
Ha sorbeten over i en plastboks eller annen “isboks” og bland inn en stivpisket eggehvite.
Frys så til sorbeten er fast.
Lag kuler med en iskremskje og server straks, sorbet smelter fort!
No Comments