Mango og limesorbet

Mango og limesorbet

Servings

6

Ingredienser
1 dl vann
1 dl sukker
500 g moden mango (ca 3 stk)
saft og skall av en 1/2 lime
1 eggehvite

Fremgangsmеte
Lag sukkerlake av vann og sukker, dvs. ha sukker og vann i en kjele
og rør til sukkeret har løst seg opp på middels varme. Ha i limesaft og -skall og kok opp.
Avkjøl laken. Skrell mango og del i biter. Ha fruktkjøttet i en foodprocessor og kjør til pure.
Bland i sukkerlaken. Sett foodprocessorbollen i fryseren og la stå til blandingen er blitt “sørpete”.
Kjør blandingen igjen, og gjør dette noen ganger under innfrysing til sorbeten er fin og lett som snø.
Ha sorbeten over i en plastboks eller annen “isboks” og bland inn en stivpisket eggehvite.
Frys så til sorbeten er fast.

Lag kuler med en iskremskje og server straks, sorbet smelter fort!

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply