Servings
4Ingredienser
1 marengsbunn (eller pose marengs)
ca. 2 dl eggekrem
1 dl kremfløte
250g (1 kurv) blåbær
sitronmelisse
Marengs:
4 eggehviter
8 ss sukker
Eggekrem
2 dl melk
1 eggeplomme
1/2 ss potetmel
1 1/2 ss sukker
1 ss vaniljesukker
1 plate gelatin
1 eggehvite
Fremgangsmеte
Legg marengsbunnen (evt. marengstopper) på et flatt serveringsfat. Legg på et lag eggekrem og topper med stiv- pisket kremfløte. Legg blåbærene oppå til slutt. Pynt evt. med litt sitronmelisse.
Marengs:
Pisk eggehvitene helt stive. Fortsett en stund til å piske,
bland forsiktig i alt sukkeret på en gang.
Stekes på meget svak varme. Skal heller tørke en steke. Stekes til de slipper platen.
Eggekrem:
La gelatinen ligge litt i kaldt vann.
Bland alt det andre til kremen unntatt eggehvitene, varm opp og la det tykne uten å koke.
Rør i gelatin. Rør så inn de stivpiskede eggehvitene.
Smak til med vaniljesukker.
La den stivne litt.
No Comments