Marinert biffkjøtt i wok

Marinert biffkjøtt i wok

Servings

2

Ingredienser
200 g biff, strimler
olje til stekning
1 gulrot
4 minimais
100 g sukkererter
1/3 purre, strimles
1 bit fersk ingefær (1-2 cm)
1 fedd hvitløk, presses
1 ss soyasaus
1 ss tørr sherry evt.konjakk
½ dl grønnsaksbuljong

Marinade:
1 ss soyasaus
1 ss tørr sherry el. konjakk
½ ss maizena
½ ss tomatpuré
1 krm sort pepper
1 krm brunt sukker

Fremgangsmеte
Kutt kjøttet i strimler.
Bland alle ingrediensene til marinaden i en skål, og legg i kjøttet. La det marinere 20-30 minutter.
Skrell gulroten, og skjær den i tynne strimler. Kutt endene av sukkerertene. Strimle purreløken på langs. Del minimaisen på langs i 3-4 biter. Skrell ingefær og kutt også den i strimler.
Varm opp woken. Stek kjøttet i 1 ss olje i 2-3 minuter. Rør hele tiden. Ta opp kjøttet og hold det varmt.
Varm opp woken på nytt med 1 ss olje. Legg i gulrot, mais, ingefær og hvitløk. La det frese i ca 2 minutter. Tilsett sukkererter, soyasaus, sherry og buljong. Stek ytterligere ett par minutter. Tilsett kjøttet mot slutten, og varm opp.

Serveres med ris

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite