Servings
4Ingredienser
1 stor kalkunfilet
Marinade:
1 1/4 dl olje
3 ss vineddik
2 ss hakkede krydderurter
litt nykvernet pepper
Mariner kalkunkjøttet i noen timer.
Fyll:
1 ss hakket persille
1 ss hakket basilikum
litt revet parmasan
salt og pepper
Appelsinpurre:
2-3 appelsiner
1 stor purre
2 båter presset hvitløk
1/2 ts hvit pepper
5 grønne pepper
Cumberland saus:
(4 porsjoner)
Skall av 1 appelsin og 1 sitron
1 sjalottløk
2 dl rødvin
250 g ripsgelé
1 ts tørr sennep
salt
3 rosépepper
1 knivsodd ingefær
1 1/2 dl portvin
Fremgangsmеte
Skjær fileten i 3 cm tykke skiver og ha på fyllet. Rull dem sammen og fest med en ostepinne eller tannpirker. Ha på salt og pepper. Stek medaljongene raskt på hver side og etterstek i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.
Appelsinpurre:
Del appelsiner i biter og purren i skiver. Ha litt smør i pannen og surr purren myk. Tilsett appelsinbiter og krydder og la det syde i 1 minutt. Forvell vårløken.
Cumberlandsaus:
Skrell appelsin og sitron med en potetskreller (det hvite skal ikke være med). Kok opp rødvin og tilsett hakket sjalottløk, appelsin og sitronskall. Kok i ca. 10 minutter. Smelt ripsgelé, rør inn sennepspulver, salt, pepper og ingefær. Bland dette med avkjølt rødvinsblanding under omrøring. Tilsett portvin og eventuelt mer salt og rosépepper.