Marinert kalkunmedaljong på appelsinpurre

Marinert kalkunmedaljong på appelsinpurre

Servings

4

Ingredienser
1 stor kalkunfilet

Marinade:
1 1/4 dl olje
3 ss vineddik
2 ss hakkede krydderurter
litt nykvernet pepper

Mariner kalkunkjøttet i noen timer.

Fyll:
1 ss hakket persille
1 ss hakket basilikum
litt revet parmasan
salt og pepper

Appelsinpurre:
2-3 appelsiner
1 stor purre
2 båter presset hvitløk
1/2 ts hvit pepper
5 grønne pepper

Cumberland saus:
(4 porsjoner)
Skall av 1 appelsin og 1 sitron
1 sjalottløk
2 dl rødvin
250 g ripsgelé
1 ts tørr sennep
salt
3 rosépepper
1 knivsodd ingefær
1 1/2 dl portvin

Fremgangsmеte
Skjær fileten i 3 cm tykke skiver og ha på fyllet. Rull dem sammen og fest med en ostepinne eller tannpirker. Ha på salt og pepper. Stek medaljongene raskt på hver side og etterstek i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Appelsinpurre:
Del appelsiner i biter og purren i skiver. Ha litt smør i pannen og surr purren myk. Tilsett appelsinbiter og krydder og la det syde i 1 minutt. Forvell vårløken.

Cumberlandsaus:
Skrell appelsin og sitron med en potetskreller (det hvite skal ikke være med). Kok opp rødvin og tilsett hakket sjalottløk, appelsin og sitronskall. Kok i ca. 10 minutter. Smelt ripsgelé, rør inn sennepspulver, salt, pepper og ingefær. Bland dette med avkjølt rødvinsblanding under omrøring. Tilsett portvin og eventuelt mer salt og rosépepper.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply