Marinert svinefilet

Marinert svinefilet

Servings

6

Cook

1 hr

Ingredienser
600-700 g hel svinefilet
olje og krydder til marinering
8-10 små løk
10 fedd hvitløk
6 store poteter
smør
salt & pepper

Fremgangsmеte
Legg svinefileten i en dobbel brød/frysepose sammen med halve små løk og hele hvitløksfedd. Dryss nedi skikkelig godt med timian, oregano, maldonsalt og sort pepper – eller krydre etter egen smak (timian er uansett bra til svin!). Fyll på med noen dl matolje, gjerne en nøytral type (feks raps), og la det hele godgjøre seg min. 4 fire timer.

Kapp potetene i båter, og legg utover i en langpanne. Legg i godt med smørklatter, og hell gjerne på litt av marinaden når du har åpnet posen. Legg også inn løken og hvitløken mellom potetbåtene. Stek i ovnen på 200 grader til potetene er gyldne og litt “puffet” (30-45 min).

Svinefileten rundstekes, og legges oppi langpannen de siste 10-15 minuttene, alt etter hvor godt stekt man vil ha den.

Server gjerne med kokt brokkoli til. Bon appetit! 🙂

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite