Marmorkake

Marmorkake

Servings

4

Ingredienser
175 g myk margarin
2 1/2 dl (225 g) sukker
3 egg
1 1/2 dl lettmelk
4 dl (240 g) hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 ss sukker
ca. 2 ss lettmelk

*** Avlang form, 1 1/2 liter.
I stekeovn: 175*C i ca. 40 minutter på nederste rille

Fremgangsmеte
1. Rør margarin og sukker lyst og porøst.
2. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.
3. Bland inn hvetemel med bakepulver og lettmelk vekselvis. Røren skal være godt blandet, men ikk seig.
4. Ta av en tredjedel av røren og balnd inn kakao, vaniljesukker, sukker og lettmelk. Kakaorørenskal ha samme konsistens som den lyse røren.
5. Legg halvparten av den lyse røren i en smurt og strødd form og glattt den utover.
6. Legg så i kakaorøren og til slutt resten av den lyse røren.
7. Trekk an gaffel eller skje gjennom alle tre lagene med røre, fra den ene kortsiden av formen til den andre. På den måten får kaken et marmorert utssende.
8. Stek kaken. La den stå noen minutter før den hvelves på en rist…=)…nam-nam….godt og enkelt!

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply