Min beste elggryte

Min beste elggryte

Servings

4

Ingredienser
En kilo halvfrossent elgkjøtt
To små bokser sopp i skiver
Blandet krydder etter smak
1 spiseskje salt (smak til)
Tre desiliter vann
Tre desiliter fløte
To desiliter rømme
Fire middels store poteter
En stor gulrot
Litt geitost

Fremgangsmеte
Skjær halvfrossent kjøtt fritt for trevler og skinn, og del det deretter i terninger. Stek kjøttet i smør i en gryte til det blir brunt, Slå på litt vann, og kok i ca. 30 minutter.

Fres soppen i litt smør og ha den i gryta. Slå i fløte, rømme og vann slik at sausen blir passe tjukk. Gi det hele et kort oppkok.

Fyll alt i en ildfast form. Skrell potetene og del gulroten i skiver. Legg dette på toppen av kjøttet, sammen med litt geitost. Sett formen med lokk i en kald ovn. Stek så i 45 minutter ved 200 grader.

Serveres med loff, og gjerne et glass øl eller rødvin til. Nydelig!

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite