Mintkarameller

Mintkarameller

Servings

8

Ingredienser
3,5 dl sukker
2,5 dl kremfløte
4 ss glukose (kjøpes på apoteket, flytende og pulver fungerer like bra)
Smakstilsetning: noen dråper sitron- eller peppermynteolje (kjøpes på apotek)

Fremgangsmеte
Gir cirka 75 karameller

Bland alt i en vid kjele. Kok opp og la blandingen småkoke til den holder karamellprøven (det tar ca. 45-60 min).

Pensle en bolle med olje, hell i massen og pisk kraftig til massen er tykk.

Ha den på oljet bord (ikke trebord) og elt videre til massen er seig og smidig.
Klapp den ut ca 1 cm tykk og legg den på oljet matpapir.
Sett den kjølig til den er ordentlig stiv.

Skjær ut karameller på 1x1x3 cm. Pakk dem i cellofan eller plast. Gir ca. 75 stk.
Jeg pisket til massen var skikkelig tykk og hoppet over punktet med knaing.

Disse karamellene blir litt sprø i konsistensen, ikke seige som vanlige karameller.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite