Servings
8Cook
20 minIngredienser
Paibunn:
250 gr. Sukker
250 gr. Smør
400 gr. Hvetemel
2 ts. Bakepulver
2 stk. Egg
Fyll:
6 stk. Epler
3 ss. Vann
1,5 dl. Sukker
2 ts. Kanel
Litt Ingefærpulver etter smak.
2 pakker Freia Vaniljekrem,
av den typen som skal kokes.
Fremgangsmеte
Lag Paibunnen først; Smuldre sammen ingrediensene til en deig. Pakk deigen inn i plast, og la den ligge i kjøleskapet i 20-30 min. Den blir da lettere å arbeide med senere.
Eplene skrelles, og kuttes i biter. Ha epler og de andre ingrediensene til fyllet i en kasserolle, og la det småkoke i ca. 3 minutter.
Lag vaniljekrem etter anvisning på pakken, og la den avkjøle.
Legg paideigen i formen og trykk den litt opp mot kantene. Husk å ta av litt til rutemønster. Legg deretter vaniljekremen i paiformen, og legg eplefyllet på toppen. Lag et rutemønster av den resterende paideigen.
Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30 minutter.
Serveres gjerne med vaniljeis.