Moules Provencale

Moules Provencale

Servings

4

Ingredienser
Moules basisgryte
2 dl provençalesaus

Provençalesaus
1 ss olivenolje
2 løk, grovhakkes
1 stilk selleri, finhakket
1 hvitløkbåt, presses eller finhakket
1 ts frisk basilikum, finhakket
1/2 ts timian
1 ts persille, finhakket
1 laurbærblad
1 ss tomatpuré
4 – 5 modne tomater, skoldes og hakkes (eller 400 g hermetiske)
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts sukker

Fremgangsmеte
Provençalesaus:
Surr løk, hvitløk, selleri og krydderurter i olivenolje på svak varme til ingrediensene er myke.
Bland inn tomatpuré og tomater. La det putre på svak varme i 30 minutter.
Smak til med salt, pepper og sukker.

Lag en Moules basisgryte til 4 personer. Se egen oppskrift på Moules Basis Gryte.
Tilsett provençalesaus når blåskjellene er dampet og åpne, rist, dampet opp og server straks.

Tips
Provencalsausen kan oppbevares i kjøleskap 2 – 3 dager.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply