Moussaka – med greske ferieminner

Moussaka – med greske ferieminner

Servings

4

Ingredienser
2 auberginer
2 ss meierismør
400 g karbonadedeig
2 løk, i strimler
½ boks tomater
1 boks ( 50 g) tomatpure
1 ts salt
1 laurbærblad, knust
1 bunt persille, finklippet
½ ts pepper, malt
1 ts hvitløksalt
1 ts oregano, malt
1 dl buljong
Saus:
50 g meierismør
50 g hvetemel
5 dl melk
200 g revet ost, f eks jarlsberg eller sveitser
3 egg
1 ts salt
½ ts muskattnøtt, revet

Fremgangsmеte
Ildfast form
I stekeovnen ved 160 grader C, ca. 45 minutter
Vask auberginene, skjær dem I skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av seg og stek dem så raskt I smør på panne.
Brun kjøtt og løk I smør, tilsett tomater, tomatpure, salt og krydder. Spe med buljong og la blandingen småkoke et par minutter.
Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt.
Legg auberginer og kjøttsaus lagvis I en smurt ildfast form. Hell ostesausen over og dryss på litt ekstra ost like før retten stekes.
Stek moussaka og server med en frisk salat til.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply