Moussaka- med norsk potetvri

Moussaka- med norsk potetvri

Servings

4

Ingredienser
8 middels store poteter
2 ss meierismør
300 g kjøttdeig
1 middels stor løk
1 boks (400 g tomater)
2 ss tomatpuré
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 hvitløksbåt, presset
5-6 friske basilikumblader
1 dl buljong

Ostesaus:
3 ss meierismør
3 ss hvetemel
3 melk
200 g ost, revet, gjerne jarlsberg eller vellagret norvegia
3 egg
1 ts salt
litt revet muskat

Fremgangsmеte
Ildfast form, ca. 1 1/4 liter
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 40 minutter

Skjær skrelte poteter i skiver og stek dem lett i smør. Smuldre kjøttdeigen i stekepannen og brun den sammen med
grovhakket løk. Tilsett moste tomater, tomatpuré,salt, pepper, hvitløk og basilikum. Spe med buljong og la
blandingen småkoke noen minutter. Lag ostesausen. Rør melet ut i smeltet smør. Spe med melk. Tilsett ost, sammenvispede
egg, salt og muskat. Legg poteter og kjøttsaus lagvis i smurt form. Hell ostesausen på toppen, dryss på litt ekstra
ost og stek moussakaen.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply