Servings
8Ingredienser
Mandelbunn:
150 g (2 1/2 dl) mandler
150 g (2 1/2 dl) melis
4 eggehviter
Multeiskrem:
6 eggeplommer
150 g sukker
3 dl kremfløte
2 begre multeyoghurt
6 plater gelatin
Fremgangsmеte
Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form, 22-24 cm i diameter, ved 160 °C i 25-30 minutter. Avkjøl mandelbunnen i formen.
Legg gelatinen i kaldt vann ca.5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten og bland sammen med yoghurt i eggedosisen. Klem vannet av gelatinen og løs den opp i ca. 1/2 dl kokende varmt vann. Avkjøl litt og hell gelatinenblandingen i tynn stråle ned i isblandingen, under forsiktig omrøring.
Avkjøl mandelbunnen og hell iskremblandingen over. Frys kaken i formen.
Anrett kaken på fat mens den er frossen. La kaken stå ca.1/2 time i kjøleskap før servering..
No Comments