Myntegele

Myntegele

Servings

8

Ingredienser
4 1/2 dl friske mynteblader, tett pakket sammen
6 dl vann
750 g sukker
3 ss sitronsaft
1/2 flaske Certo
Grønn konditorfarge

Fremgangsmеte
Legg myntebladene i en kjele og hell over vannet. Varm dette langsomt opp og la det så koke i 2 minutter.
Ta kjelen av platen og la bladene trekke i vannet og under lokk ca. 10 minutter
Sil fra saften og ha den tilbake i kjelen. Rør inn sukker litt om gangen til alt er oppløst Tilsett sitronsaft, konditorfarge til fargen er pent grønn og Certo. La alt fosskoke ca. 1 minutt, ta av platen og skum godt.
Fyll geleen på varme glass. Legg gjerne et par friske mynteblad i og lukk glassene straks.
Myntegele er herlig følge til stekt kjøtt.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite