Servings
8Ingredienser
8 stk egg
250 g sukker
100 g kokesjokolade
175 g smør
4 ss sterk kaffe
200 g hvetemel
40 g kakao
2 ts bakepulver
Sjokoladeglasur:
2 dl kremfløte
2 ss kakao
1 1/2 dl sukker
2 ss sirup
50 g smør
Fyll:
2-3 dl bringebærsyltetøy
eller annet syltetøy
Fremgangsmеte
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Brekk sjokoladen i biter og ha den i en kjele sammen med smør. Smelt over svak varme og rør det sammen når sjokoladen er blitt helt myk. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen og rør det inn vekselsvis med sjokoladeblandingen. Hell røren i godt smurt juletreform eller i en langpanne. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 50 minutter. Avkjøl på rist.
Bland alt til glasuren i en kjele og la det småkoke i ca. 20 minutter. Glasuren skal bli litt seig. Avkjøl uten at det stivner og bre den forsiktig over juletreet.
Pynt kaken som et juletre, f.eks. med røde cocktailbær, grønn pyntegelé og sølvperler.
No Comments