Off im Hardal ve Dvash

Off im Hardal ve Dvash

Servings

4

Ingredienser
1 stor kylling eller ca. 6 lår
4 ss sennep
2 dl honning
salt og pepper
appelsin (kan sløyfes)

Fremgangsmеte
Del kyllingen i 4-8 biter. Legg bitene i en stor ildfast form eller i ei langpanne. Fordel sennep og honning over kyllingstykkene og dryss over salt og pepper. Legg appelsinskiver på toppen. Stek ved 180 grader i 3/4 time til kyllingen er stekt og gyllen på farge. Serveres med auberginsalat, tomatsaus og ris.

Til sabbatbordet serveres challot i tillegg.

TIPS
Denne retten kan også strøs med rosiner, mandler og aprikoser som en variasjon.

AUBERGINSALAT
Legg 4 auberginer under grillen i ca. 1/2 time. Skrap ut kjøttet. Tilsett saft og kjøtt av 1 sitron, 4 ss malte sesamfrø (tehina), 1 ts salt, et dryss pepper, 1-2 båter hvitløk og noen blader fra flat persille. Mos alt i en matprosessor. Tilsett eventuelt litt vann for å få løsere konsistens.

TOMATSAUS
Ta 5-6 godt modne tomater. Skjær et kryss i toppen og ring rundt stilken. Slipp tomatene i kokende vann. Ta dem opp når skinnet løsner. Fjern skinnet og skjær vekk stilken. Del tomatene i fire og kok dem møre i ca. 1 dl av det kokende vannet. Kok inn væsken. Bland inn 1/2 finhakket, rød paprika. Rør inn ca. 1 ts paprikapulver, 2 ss olje og ca. 1/5 ts kajennepepper. Avkjøl.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite