Oksegryte med frukt

Oksegryte med frukt

Servings

4

Ingredienser
ca 400 g benfritt oksekjøtt
1 gul løk
2 ss olje
1-2 tsk karri
2 dl vann
1 papaya
2 mango
2 bananer
1 eple
1/2 dl rosiner
1/2 dl peanøtter (kan sløyfes)

Fremgangsmеte
Del kjøttet i ca 2 cm store biter. Skrell og skjær løken i båter. Varm opp oljen i en kjele og brun kjøttet. Tillsett løk og stek ytterligere i ett par minuter. Rør inn krydderet sammen med vannet. Kok gryten i minst 40 minuter, spe eventuellt med mer vann.
Del papayaen på langs og skrap bort frøene. Kutt deretter de to halvdelene opp i centimetertykke biter og skjær løs fruktkjøttet fra skallet. Dela mangoen på samme måte. Fjern steinen, skjær opp i båter og fjern skallet. Kutt bananene i skiver. Skrell eplet, fjern kjernen og del opp i biter.

Tilsett frukt og rosiner og la gryten småkoke i cirka 2 minutter. Hell peanøttene over til slutt.

Server med nykokt ris.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite