Oksestek med grønnsaker

Oksestek med grønnsaker

Servings

6

Ingredienser
1,2 kg. surret oksestek salt og pepper

Saus :
60 g hvetemel
60 g smør
1 liter god kjøttkraft (eller buljong)
salt og pepper
litt kajenne
rødvin eller solbærsaft

Tilbehør :
400 g erter
400 g gulrøtter
400 g kålrot
smør
1 1/2 poteter
kruspersille, finklippet

Fremgangsmеte
1. Sett stekeovnen på 250 grader C.

2. Gni steken inn med salt og pepper og la den ligge til bruning i varm stekeovn ca. 8 min.
3. Skru varmen ned til 90 grader C og la kjøttet steke videre til kjernetemperaturen er 58-60 graer C. Tiden avhenger av tykkelsen på steken, beregn ca. 2 timer.

4. Ta ut steken og la den hvile minst 15 min. før du begynner å skjære i den.

5. Til sausen bruner du smør og mel til det har fått nøttebrun farge. Tilsett kraft under stadig røring. La sausen koke i minst 10 min. uten lokk, til all melsmaken er borte. Smak sausen til med salt, pepper, litt kajenne og en skvett vin eller solbærsaft.

6. Rens og del grønnsakene i staver og biter. Kok alle grønnsakene hver for seg, da de har ulik koketid. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann tilsatt litt smør.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite