Ørret i wok

Ørret i wok

Servings

4

Ingredienser
600 g ørretfilet
1/2 – 1 dl wok & frityrolje
150 g broccoli buketter
1 liten gulrot
2 dl purre/vårløk i biter
2 finhakkede hvitløkbåter
1 dl fiskebuljong/kraft
1/2 dl soyasaus
1/2 ts kinesisk ´fem-krydder´
1/2 ts maizenamel
salt og pepper
jasmin ris

Fremgangsmеte
Gjør klar alle grønnsakene. De skal renses og kuttes i strimler eller skiver. Broccolien deles i små buketter og stilken skjæres i skiver. Ørretfileten skjæres i terninger ca.
3 x 3 cm, pass på at alle bein er fjernet.

Varm oljen i en stekepanne eller wokpanne til den er godt varm. Stek fiskebitene gylne og legg dem over på et varmt fat. Dryss litt salt og pepper over.

Stek raskt broccoli, gulrot, og purre 2 -3 minutter og legg dem over fisken på fatet. Stek deretter løk og hvitløk 2 minutter. Tilsett soyasaus og fiskebuljong og jevne med
maizenamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med kinesisk ´fem-krydder´. I denne sausen kan du også ha i 1 ts revet frisk ingefærrot og 1/2 finhakket chili dersom du vil ha en sterkere saus. Hell sausen over fisken og grønnsakene.

Tips til risen:
Surr risen i litt olivenolje og ha en fiskebuljongterning i kokevannet. Tilsett 1/2 dl grovhakkede hasselnøtter, pinjekjerner eller cashewnøtter når den er ferdig.

Kilde: Meny

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply