Ørret til begjær

Ørret til begjær

Servings

4

Ingredienser
1 ørret ca. 1-1 ½ kg
(sjølfiska selvfølgelig!)
husholdningshyssing
sitronsaft
rosè pepper
salt
dill
2 stk. rødløk
rosèvin

fyll
1 ss. hakket persille
1 ss .hakket løk
2-3 ss smør
½ ts timian
2 ss dill
1 hardkokt egg
enten hjemmelag laksepatè
eller ferdiglaget

saus
4 eggeplommer
50 gr. smør
8ss fløte
salt
hvit pepper

tilbehør
agurksalat
kokte poteter

Fremgangsmеte
Skrap fisken fri for skjell. Ta ut gjeller. Åpne fisken fra ryggsiden, på hver side av ryggbeinet. Klipp av beinet ved hode og ved halen. Ta ut innmaten. Skyll og vask fisken. Tørk fisken med husholdningspapir. Salt og krydre fisken både innvendig og utvendig. Bland patè og resten av ingrediensene i fyllet. Fyll ørreten og sy igjen med husholdningshyssing.

Smør en langpanne og legg fisken oppi. Hell på rosèvin. Snitt opp rødløkene i to og legg dem i vinen ilag med krydderet og beinet av fisken. Til slutt presses litt sitron over fisken, før den dekkes til med folie for så å stekes i ca 1-1 ½ time på 150 graders varme.

Når fisken er ferdig tar du sky og løken i en kasserolle. Koker dette inn til en god kraft. Eggeplommene og 2-3 ss av kraften piskes til du har fått en glatt konsistens over vannbad. Tilsett ytterligere 6-8 ss av kraften og pisk til sausen har begynt å tykne. Sausen taes av varmen og smøret piskes inn. Lettpisket fløte skjæres til slutt inn i sausen. Garantert suksess

Vinforslag: Sanserre eller Chabils som er en smule kald

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply