Ørretfilet i urtesaus

Ørretfilet i urtesaus

Servings

4

Ingredienser
ca. 800 g ørretfilet (evt. laks)
saften av 1/2 sitron
salt og pepper
2 findelte sjalottløk
1 vårløk eller 1/2 purre, findelt
2 ss smør
1 dl hvitvin eller kyllingbuljong
2 dl fløte eller fløtemelk
4 ss hakket grøntgjerne persille,
gressløk, basilikum og/eller sitronmelisse

Fremgangsmеte
Skjær fisken i serveringsstykker. Dynk dem med
sitronsaft og dryss på litt salt og pepper.
Fres sjalottløk og purre (vårløk) i smør til den er blank.
Hell over hvitvin/buljong og fløte. La det få koke inn
(reduseres) til det begynner åfå sausekonsistens
Tilsett det grønne og la det koke sammen et par minutter.
Legg fiskestykkene i sausen og la fisken få dampe under lokk, over svak varme, til den er kokt.
Det tar 4-6 minutter, avhengig av tykkelse.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply