Ostegratinerte bakepoteter med chili

Ostegratinerte bakepoteter med chili

Servings

4

Ingredienser
4 store bakepoteter
1 beger rømme
1 rød chilipepper
1/2 purre eller 2 vårløk
1 fedd hvitløk
salt
1 lite stykke gul ost

Fremgangsmеte
Sett ovnen på 200 grader C. Vask potetene godt og stikk noen hull i dem med en spiss kniv. Legg potetene i en langpanne eller en ildfast form, og bak dem i ovnen til de er møre (minimum 1 time). Mens potetene bakes, kan du skjære purren i skiver og frese den raskt i en gryte med smør eller olje. Knus eller hakk hvitløken og chilien, som så varmes i gryten sammen med purren. Ha til slutt i rømmen og smak til med salt. Ta gryten vekk fra varmen når sausen begynner å koke. Når potetene er ferdig bakt, skjærer du toppen av dem og bruker en skje til å ta ut innmaten som du legger til side. La det være igjen ca. 1/2 cm av poteten. Hakk opp potetinnmaten og bland den i sausen. Hell alt tilbake i den uthulte poteten. Ha til slutt litt revet ost på toppen av potetfyllet og gratiner det hele i ovn på 225 grader C til osten er gyllenbrun (ca. 5 min.)

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite