Servings

4

Ingredienser
1 stor kylling
2 løk
2 båter hvitløk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 1/2 dl olivenolje
2 ts salt
1 ts grovmalt pepper
ca. 1/2 l langkornet ris
0,5 g safran eller 1 ts gurkemeie
ca. 1 l hønsebuljong
ca. 2 dl hvitvin (kan sløyfes)
ca. 12 friske blåskjell
ca. 12 friske hjerteskjell
1/2 kg reker
litt frisk timian
tomat- og sitronbåter til pynt

Fremgangsmеte
Del kyllingen i 8 stykker. Skjær løk i ringer, press hvitløk og skjær paprika i ringer. Varm olje i en vid kjele. Brun først kyllingen. Ta den opp. Fres løk med hvitløk og paprika. Ta det opp og dryss salt og pepper på alt. Fres risen i resten av oljen. Ha i safran (gurkemeie), buljong og hvitvin. Småkok ris og kylling i ca. 20 minutter. Damp blåskjell og hjerteskjell for seg i ca. 1 minutt, til de åpner seg. Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele. Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply