Servings
4Ingredienser
1 stor kylling
2 løk
2 båter hvitløk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 1/2 dl olivenolje
2 ts salt
1 ts grovmalt pepper
ca. 1/2 l langkornet ris
0,5 g safran eller 1 ts gurkemeie
ca. 1 l hønsebuljong
ca. 2 dl hvitvin (kan sløyfes)
ca. 12 friske blåskjell
ca. 12 friske hjerteskjell
1/2 kg reker
litt frisk timian
tomat- og sitronbåter til pynt
Fremgangsmеte
Del kyllingen i 8 stykker. Skjær løk i ringer, press hvitløk og skjær paprika i ringer. Varm olje i en vid kjele. Brun først kyllingen. Ta den opp. Fres løk med hvitløk og paprika. Ta det opp og dryss salt og pepper på alt. Fres risen i resten av oljen. Ha i safran (gurkemeie), buljong og hvitvin. Småkok ris og kylling i ca. 20 minutter. Damp blåskjell og hjerteskjell for seg i ca. 1 minutt, til de åpner seg. Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele. Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener.
No Comments