Paibunn – Pie crust

Paibunn – Pie crust

Servings

1

Cook

1 hr 30 min

Ingredienser
3 dl hvetemel
1 dl smör eller matfett
1/2 teskje salt
3 spisekjeer iskaldt vann.

Fremgangsmеte
1. Bland inn mel og salt i miksebollen og tilsett smör eller matfettet litt etter litt med et egnet kjökkenredskap til blandingenen blir smulete. Ikke bruk hendene siden varmen ifra hendene vil smelte smöret/ matfettet og deigen blir da tung og oljete, istedet for lett og luftig.
2. Når blandingen har fått riktig konsistens, tilsett det iskalde vannet og rör inn med en gaffel. Det kan se ut som om mer vann trengs, men ikke tilsett mer enn hva oppskriften sier. Form deigen hurtig opp til en ball, og rull den ut til en rund “pannekake” ca 10 cm i diameter. Pakk inn i plastfolie, og legg i kjöleskap i minst 30 minutter.
3. Når deigen taes ut av kjöleskapet, er den kald og stiv. La den hvile på kjökkenbenken noen minutter til den fremdeles er kald, men lett å kjevle ut.
4. Bruk en kjevle med mel på. Rull ut deigen i lette drag på et underlag strödd med mel, ifra midten og ut i alle retninger inntil den er av jevn tykkelse ca. 30 cm i diameter.
En vanlig pai form er 23-25 cm i diameter. For å flytte deigen ifra kjevlefjölen til pai formen, kan man rulle den lett opp på kjevlen, og så rulle den forsiktig ut i Pai formen.
Eller kan man brette den sammen i segmenter som et pizzastykke, og plassere den spisse enden midt i paienformen og brette den ut igjen der. Gjör hva du selv synes er lettest.
Denne oppskriften er for en 23-25 cm pai, oppskriften kan dobles for 2 paier.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite