Servings
6Ingredienser
1 lammestek uten ben, ca. 2 kg
ca. 2 kg poteter
6 store gulrøtter
2 purreløk
1 løk
3-4 fedd hvitløk
2 ts salt
1 1/2 ss basilikum
10 pepperkorn
4 hele nellik
2 laurbærblad
1 fl tørr hvitvin/eplecider
4 dl vann
Fremgangsmеte
1. Skrell og skjær poteter, gulrøtter og purre i ca 2 – 3 cm tykke biter. Skrell løken og stikk nellikspiker i.
2. Legg halvparten av grønnsakene i bunnen av en gryte. Legg steken i og dekk den med resten av grønnsakene, basilikum, pepper og salt.
3. Hell på vin/cider. Kok opp, legg på lokk og la det trekke på svak varme ca. 1 time og 40 minutter. Bruk steketermometer (70 °C for rosa stek, 76 °C for gjennomstekt). Ta en titt i gryten med jevne mellomrom for å passe på at den ikke koker tørr.
4. La steken hvile ca. 15 minutter før den skjæres opp.
Server lammesteken med grønnsakene, kraften og nykokte poteter.