Påskestek

Påskestek

Servings

6

Ingredienser
1 lammestek uten ben, ca. 2 kg
ca. 2 kg poteter
6 store gulrøtter
2 purreløk
1 løk
3-4 fedd hvitløk
2 ts salt
1 1/2 ss basilikum
10 pepperkorn
4 hele nellik
2 laurbærblad
1 fl tørr hvitvin/eplecider
4 dl vann

Fremgangsmеte
1. Skrell og skjær poteter, gulrøtter og purre i ca 2 – 3 cm tykke biter. Skrell løken og stikk nellikspiker i.

2. Legg halvparten av grønnsakene i bunnen av en gryte. Legg steken i og dekk den med resten av grønnsakene, basilikum, pepper og salt.

3. Hell på vin/cider. Kok opp, legg på lokk og la det trekke på svak varme ca. 1 time og 40 minutter. Bruk steketermometer (70 °C for rosa stek, 76 °C for gjennomstekt). Ta en titt i gryten med jevne mellomrom for å passe på at den ikke koker tørr.

4. La steken hvile ca. 15 minutter før den skjæres opp.

Server lammesteken med grønnsakene, kraften og nykokte poteter.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply