Picassos kjøttform

Picassos kjøttform

Servings

4

Cook

2 hr

Ingredienser
500 g. kjøttdeig
1 1/2 salt
1/4 ts. pepper
1/4 ts. muskat
1 kryddermål ingefær
2 1/2 ts. potetsmel
2 1/2 – 3 dl. melk
2 ss. finhakket løk eller purre
4 ss. strøkavring
3-4 ss. kremfløte
1 egg
1/2 gulrot i skiver
3-5 små buketter med broccoli, skjæres i små biter
3-5 små buketter med blomkål, skjæres i små biter

Fremgangsmеte
Forvell gulroten, broccolien og blomkålen.
Rør kjøttdeigen seig og fin med saltet.
Bland i krydder og potetsmel, og spe med melk.
Rør seigt mellom hver speing.
Bland i strøkavring og fløte, én skje om gangen.
Rør forsiktig i de forvellede grønnsakene.
Visp egget sammen i en kopp, og bland det i til slutt.
Fyll farsen i en godt smurt form på ca. 1 1/2 l.
Dunk formen godt mot benken så det ikke blir hulrom i kjøttformen.
Stek kjøttformen i vannbad ved ca. 200 grader i ca. 50-60 min.
Server kjøttformen med poteter, grønnsaker og hvit saus.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite