Pillans grønnsakslapskaus.

Pillans grønnsakslapskaus.

Servings

4

Cook

1 hr 30 min

Ingredienser
Ca. 1 l. vann
1-2 terninger med grønnsaksbuljong
1-2 gulrøtter (ta ikke for mye gulrøtter, for da blir lapskausen lett for søt)
1/2 løk eller litt purre
Litt sellerirot
1 skalk med kål
1 skalk med kålrabi
4-5 middels store poteter
Salt
Pepper
Evnt. gastromat eller sellerisalt etter smak

Fremgangsmеte
Løs opp buljongen i vannet.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne skiver.
Rens og skjær løken i små biter, eller purren i tynne skiver.
Skrell og skjær selleriroten i små biter.
Rens og skjær kålen i tynne strimler.
Skrell og skjær kålrabien og potetene i små biter.
Ha alle grønnsakene oppi kraften når buljong-terningen(e) er oppløst.
Ha i krydder etter smak.
La alt koke til grønnsakene er møre.
Server lapskausen med flatbrød eller nybakt pariserloff med smør.
Har du lyst på noe ekstra godt, kan du ha oppi Priamos´ hjemmelagde kjøttboller.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite