Pillan`s lussekatter.

Pillan`s lussekatter.

Servings

8

Cook

2 hr 30 min

Ingredienser
Dette trenger du til 24-26 lussekatter:
100 g. margarin
5 dl. melk
1 pk. (50 g.) gjær
2 g. safran eller 10 g. gurkemeie
Ca. 3/4 dl. (65 g.) sukker
1/2 ts. salt
1,3 l. (750 g.) hvetemel
1 egg
1/2 dl. (30 g.) rosiner
Evnt. ca. 1/2 dl. (25 g.) skåldede, hakkede mandler

Dette trenger du til pensling:
1 pisket egg

Dette trenger du til pynt:
Rosiner
Perlesukker
Hakkede mandler

Fremgangsmеte
Slik gjør du:
Smelt margarinen i melken. Blandingen skal ha ca. 30 grader.
Rør gjæren ut i smør- og melkeblandingen.
Bland safran/ gurkemeie, sukker og salt med melet.
Bland melblandingen med gjærvæsken, og ha i det sammenpiskede egget, rosiner og evnt. hakkede mandler.
Elt deigen sammen så den blir blank og smidig.
Sett den til heving på et lunt sted med et klede over i ca. 1/2 t.
Elt deigen sammen og del den i 24-26 emner.
Skjær hvert emne i små deler og trill og form dem til kringler, snodde S´er osv.
Etterhev lussekattene på en godt smurt eller bakepapirkledd stekeplate et lunt sted i ca. 20 min.
Pensle lussekattene med sammenpisket egg.
Sett noen rosiner på som pynt, og strø med perlesukker og hakkede mandler.
Stek lussekattene på 225 grader i ca. 10-20 min. avhengig av størrelsen.
Avkjøl lussekattene på en rist.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply