Pitabrød

Pitabrød

Servings

8

Ingredienser
15 g frisk gjær
400 gr hvetmel
2,5 dl lunkent vann
2 ts salt
1 ss olivenolje

Fremgangsmеte
1. Løs opp gjæren i vannet i en stor bolle. Bland mel og salt og tilsett det gradvis i vesken, mens du rører kraftig. Bland melet svært grundig i minst 8-10 min. slik at det blir godt bearbeidet. Tilsett olivenoljen og bland ytterligere. Legg deigen på et melstrødd bakebord, og elt godt i ca. fem min.

2. Sett deigen til heving i en bolle dekket med oljet plastfolie i ca. 1,5 timer, til den har nådd dobbel størrelse. Slå deigen sammen på et godt melstrødd bakebord. Del den i 8 og form den til kuler. La hvile i 5 min. Kjevle ut til flate sirkler som er ca. 5 mm tykke. Sett til etterheving på et lunt sted mellom to melstrødde kjøkkenhåndklær i ca. 20 min. I mellomtiden varmer du opp ovnen til 250 grader C.

3. Løft brødene forsiktig over på melstrødd bakeplate og stek brødene til de er helt lysebrune og har blåst seg opp til runde baller. Avkjøl litt på rist, og pakk dem inn i klede til de er lunkne. Dersom ikke alle brødene blir spist samme dag, er det best å fryse dem ned i en plastpose. De kan tines i brødrister, men pass på så de ikke blåser seg opp, og henger fast.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply